Αγροτικός Ελαιουργικός και Κτηνοτροφικός | ΟΕΦ
16739
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16739,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΕΦ

parakoila-collage-1024x799
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015  
Δραστηριότητα Βiv 
Τετράδιο παραγωγού

Δραστηριότητα Βiv

Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (AGRO 2.1&2.2.)
Κατάρτιση των ελαιοπαραγωγών σε θέματα που αφορούν τις καλλιεργητικές πρακτικές, τη φυτοπροστασία, την άρδευση και τις αρχές που διέπουν την ολοκληρωμένη διαχείριση και έχει σαν στόχο την παραγωγή ποιοτικών φιλοπεριβαλλοντικών προϊόντων και την αειφορία.

Δραστηριότητα Βiv

Προμήθεια Εξοπλισμού

Δραστηριότητα Γiii

Προμήθεια Παγίων

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015  
Δραστηριότητα  
Προμήθεια Παγίων

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Δραστηριότητα Εii  
Σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 22000:2005

Στόχος η ποιοτική και ασφαλής διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Eγχειρίδιο Παραγωγού  
 
Παράδοση εκπαιδευτικού υλικού που συνοδεύει το Τετράδιό Παραγωγού, σε 127 παραγωγούς,  για την αποτελεσματικότερη κατάρτιση του σε θέματα διατήρησης του περιβάλλοντος των ελαιώνων μελέτης του εδάφους, θρέψης, άρδευσης, φυτοπροστασίας κ.α.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Σήμανση Ασφάλειας & Υγιεινής Στο Χώρο Εργασίας
 
Όλοι οι ελαιοπαραγωγοί έχουν παραλάβει την κατάλληλη σήμανση που σχετίζεται με τα θέματα ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας τους.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ
 
Ομαδική Εκπαίδευση στην Ομάδα Παραγωγών
Η εκπαιδευτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κοινοτική αίθουσα Παρακοίλων
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: 

Biv:ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 
 
Πολιτική-Καθήκοντα-Αρμοδιότητες Τετράδιο Παραγωγών 
Λίπανση-Φυτοπροστασία-Αποθήκευση 
Καλλιεργητικές τεχνικές-Άρδευση Συγκομιδή-Κανόνες Υγιεινής 

Γiii:ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤAΡΤΙΣΗ 
 
Μέτρα και τεχνικές για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τη καλλιέργεια Πρόληψη Δημιουργίας 
Αποβλήτων Εξοικονόμηση νερού 
Μείωση, ανακύκλωση και αξιοποίηση των υποπροϊόντων επεξεργασίας ελιάς (πχ. κατσίγαρος, λύματα ελαιοτριβείου) 
Μείωση αγροχημικών μέσων και χρήση φυσικών πρακτικών
 
Εi  ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Γενικές Αρχές Ιχνηλασιμότητας
Ιχνηλασιμότητα στη Παραγωγή Ελιάς-Ειδικές Απαιτήσεις
Νομοθεσία Ιχνηλασιμότητας Γεωργικών Προϊόντων

ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016



Δραστηριότητα Βiv

Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης

  • Επικαιροποίηση της ομάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης
  • Επικαιροποίηση του εγχειριδίου ΣΟΔ
  • Ανασκόπηση του ΣΟΔ
  • Επικαιροποίηση του οργανογράμματος
  • Σύνταξη του νέου εκπαιδευτικού υλικού
  • Ενημέρωση καταλόγου των εγκεκριμένων ΦΠΠ και λιπασμάτων
  • Εκτύπωση τετραδίων παραγωγών
  • Προγραμματισμός της εκπαίδευσης των παραγωγών

ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016



Δραστηριότητα Γiii 

Εκπαιδεύσεις παραγωγών

  • Σύνταξη νέου εκπαιδευτικού υλικού
  • Συγκρότηση της ομάδας παραγωγών που θα συμμετάσχουν στη δράση
  • Προγραμματισμός της εκπαίδευσης των παραγωγών

ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016



Δραστηριότητα Εi

Ανάπτυξη & Εφαρμογή Συστήματος Ιχνηλασιμότητας

  • Επανέλεγχος της ομάδας HACCP του συστήματος Ιχνηλασιμότητας
  • Πραγματοποίηση εσωτερικής επιθεώρησης στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου
  • Πραγματοποίηση δύο ανασκοπήσεων του συστήματος Ιχνηλασιμότητας
  • Ανάπτυξη του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ιχνηλασιμότητας για το ελαιοτριβείο
  • Επικαιροποίηση της λίστας παραγωγών που θα συμμετάσχουν στη δράση

ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016



Δραστηριότητα Εii

Σύστημα διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων 

  • Ανασκόπηση του συστήματος διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας τροφίμων
  • Έλεγχος των διαγραμμάτων ροής του ελαιοτριβείου του Συνεταιρισμού

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016



ΠΑΓΙΑ

Δραστηριότητα Δi.2

  • Προμήθεια διχτυών ελαιοσυλλογής

Δραστηριότητα Δiv.3

  • Προμήθεια αντλίας ελαιολάδου χαμηλών στροφών

Δραστηριότητα Δiv.5

  • Προμήθεια επιδαπέδιας ζυγαριάς

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2017



Δραστηριότητα Βiv

Ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης

  • Συμπλήρωση 127 τετραδίων παραγωγών
  • Διανομή Εγχειρίδιου Παραγωγού σε 127 παραγωγούς
  • Δημιουργία και διανομή εντύπου Οδηγιών Λίπανσης σε 127 παραγωγούς
  • Ομαδική εκπαίδευση παραγωγών στις 15/03/2017
  • Ατομική κατάρτιση των 127 παραγωγών
  • Εσωτερικές επιθεωρήσεις των παραγωγών μεταξύ 01/12/2016 και 25/01/2017
  • Χημικές αναλύσεις υπολειμματικότητας σε 12 δείγματα ελαιοκάρπου
  • Επιτυχής επιθεώρηση από τον φορέα TUV AUSTRIA στο εφαρμοζόμενο ΣΟΔ και τους παραγωγούς στις 15-17/03/2017
  • Έκδοση επικαιροποιημένης λίστας των 127 παραγωγών που πιστοποίηθηκαν
  • Αξιολόγηση εφαρμογής της δράσης – τεστ γνώσεων παραγωγών

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2017



Δραστηριότητα Γiii

Έργα επίδειξης που αποσκοπούν στην ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση των υποπροϊόντων του αγροκτήματος/εκπαιδεύσεις παραγωγών

  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε 100 παραγωγούς στις 15/03/2017
  • Ατομικές εκπαιδεύσεις σε 100 παραγωγούς
  • Έκδοση βεβαιώσεων εκπαίδευσης των 100 παραγωγών

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2017



Δραστηριότητα Δiv.6

Προμήθεια διαλογέα εξαγωγής κουκουτσιού πυρήνα

  • Προμήθεια διαλογέα εξαγωγής κουκουτσιού πυρήνα

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2017



Δραστηριότητα Εi 

Ανάπτυξη & εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας

  • Ομαδική εκπαίδευση των παραγωγών πραγματοποιήθηκε στις 15/03/2017
  • Επιτυχής επιθεώρηση του συστήματος από τον φορέα ΛΕΤΡΙΝΑ ΑΕ  στις εγκαταστάσεις ελαιοτριβείου στις 22/12/2016 – έκδοση σχετικού πιστοποιητικού

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2017



Δραστηριότητα Εii

Ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων

  • Αναλύσεις σε δείγμα νερού που χρησιμοποιείται κατά την παραγωγική διαδικασία
  • Αναλύσεις σε δείγμα παραγόμενου ελαιολάδου
  • Πραγματοποίηση εκπαίδευσης στους εργαζομένους του ελαιοτριβείου στις 13/12/2016
  • Επιτυχής επιθεώρηση του συστήματος από τον φορέα ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. στις 22/12/2016 – έκδοση σχετικού πιστοποιητικού

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017



Δραστηριότητα Βiv 

Ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης

  • Επικαιροποίηση της ομάδας των 127 παραγωγών του ΣΟΔ
  • Επικαιροποίηση του εγχειριδίου ΣΟΔ
  • Επικαιροποίηση του οργανογράμματος
  • Ανασκόπηση του ΣΟΔ (25/09/2017)
  • Εκτύπωση τετραδίων παραγωγών
  • Έκδοση οδηγιών προς τους παραγωγούς
  • Προγραμματισμός εκπαίδευσης και σύνταξη σχετικού εκπαιδευτικού υλικού
  • Σύνταξη φυλλαδίου σχετικά με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και τις ορθές γεωργικές πρακτικές

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017



Δραστηριότητα Γiii 

 Έργα επίδειξης που αποσκοπούν στην ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση των υποπροϊόντων του αγροκτήματος/εκπαιδεύσεις παραγωγών

 

  • προγραμματισμός εκπαιδευτικού σεμιναρίου 100 παραγωγών
  • συγκρότηση ομάδας των παραγωγών που θα εκπαιδευτούν
  • σύνταξη εκπαιδευτικού υλικού

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017



Δραστηριότητα Δi.1

 

Προμήθεια διχτυωτών σάκων ελαιοκάρπου

Προμήθεια 3.060 τεμαχίων διχτυωτών σάκων, διάστασης 55*105, με τύπο ραφής  Coratina, monofilament από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας

Δραστηριότητα Δi.2

 

Προμήθεια διχτυών ελαιοσυλλογής

Προμήθεια 254 τεμαχίων διχτυών ελαιοσυλλογής διαστάσεων 6*12 μέτρων βάρους 100gr/τμ από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας, με πλέξη Coratina και με UV

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017



Δραστηριότητα Εi

 

 Ανάπτυξη & εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας

  • Επανέλεγχος της ομάδας HACCP
  • Πραγματοποίηση εσωτερικής επιθεώρηση (25/09/2017)
  • Σύσταση νέου διαγράμματος ροής
  • Συγκρότηση ομάδας 110 παραγωγών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Ιχνηλασιμότητας
  • Προγραμματισμός εκπαίδευσης πάνω στον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ιχνηλασιμότητας

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017



Δραστηριότητα Εii 

 Ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων

  • Επανέλεγχος της ομάδας HACCP
  • Έλεγχος της ισχύος των εγγράφων και επικαιροποίηση του καταλόγου των προμηθευτών πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας
  • Εκ νέου σύσταση διαγράμματος ροής

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017



Δραστηριότητα ΣΤi 

 Επικοινωνιακές δράσεις

  • Διαρκής επικοινωνία μεταξύ του δημιουργικού τμήματος της foodstandard και την ΟΕΦ για την ανάδειξη εταιρικής ταυτότητας
  • Δημιουργία τριών εναλλακτικών προσεγγίσεων λογοτύπου για την ανάδειξη εταιρικής ταυτότητας

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017



Δραστηριότητα ΣΤii 

Επικαιροποίηση ιστοσελίδας

  • Ανάπτυξη νέας ιστοσελίδας η οποία θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη
  • Συγκέντρωση όλων των απαραίτητων πληροφοριών και στοιχείων για την κατάρτιση του περιεχομένου της νέας ιστοσελίδας
  • Προετοιμασία για τη διοργάνωση επαγγελματικής φωτογράφισης σε όλους τους χώρους της ΟΕΦ, καθώς και σε καλλιέργειες με τα μέλη της Οργάνωσης Παραγωγών εν ώρα δράσης

Επιστροφη στην ιστοσελίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παρακοίλων